Wróć na: Maj

Łosoś z ziemniakami na parze

(+) Dodaj komentarz

Napisane 04.05.2015 przez

ŁOSOŚ Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI GOTOWANY NA PARZE

Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:

  • 1 filet łososia
  • 3 młode ziemniaki
  • świeża marchew (opcjonalnie)
  • przyprawy (kolendra, sól, pieprz)
  • sok z 1/2 cytryny
     



Przygotowanie:
Do garnka wlewamy 1l wody i doprowadzamy do wrzenia. Kładziemy nakładkę na garnek i do jej środka wkładamy obrane ziemniaki oraz świeży filet z łososia. Doprawiamy małą ilością soli i pieprzu, zaś na łososia sypiemy trochę kolendry i skrapiamy filet sokiem z cytryny. Przykrywamy garnek pokrywką i czekamy, aż łosoś się zaróżowi, a ziemniaki będą miękkie. Danie serwujemy ze świeżą marchewką i szklanką wody z cytryną.

 

Przepis został przygotowany przez Martę Z.

Dodaj komentarz

Autor*

Wpis*
Skomentuj