Wróć na: Wszystkie

Brokułowe paluszki - przepis

(+) Dodaj komentarz

Przepis na moje Brokułowe Paluszki



Składniki:

  • 50 g posiekanych brokułów
  • 75 g startej cukinii,
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • szczypta pieprzu
  • 3 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • pół łyżki oleju kokosowego
  • 25 g startego sera na przykład typu cheddar.


Sposób przygotowania
Rozgrzewam piekarnik do 180°C. Wykładam naczynie do pieczenia papierem pergaminowym, używam naczynia o wymiarach 20 x 20cm. Podgrzewam olej na patelni. Dodaję cukinię i brokuły i delikatnie smażę przez ok. 3-4 minuty, aż warzywa zrobią się miękkie.
W misce mieszam jajka, ser, mąkę oraz zioła. Następnie dodaje do tej mieszanki warzywa z patelni i wymieszam aż dokładnie się połączą.
Później przelewam wszystko do wcześniej przygotowanego półmiska i piekę w piecu przez 15 minut.
Po upieczeniu czekam jak danie trochę wystygnieciem następnie tnę je na prostokątne paluszki idealne do rączek małego dziecka

Pozdrawiam Renata Hagno-Sobczyk
 

Dodaj komentarz

Autor*

Wpis*
Skomentuj