Wróć na: 2015

Kasza jaglana z warzywami

(+) Dodaj komentarz

Napisane 12.07.2015 przez

Kasza jaglana z warzywami

Składniki:

  • 30 g kaszy jaglanej ekologicznej
  • 100 g mrożonej marchewki
  • 30 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 30 g mrożonego groszku
  • 30 g mrożonej dyni
  • listki świeżej bazylii
  • kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego
  • łyżeczka oliwy z oliwek


Przygotowanie:

Kaszę jaglaną gotujemy w pojemniku Babycook pasta rice cooker. Do pojemnika wsypujemy wypłukaną 30g kaszy i dolewamy 50ml wody. Nie solimy.
Do Babycook wlewamy wodę - poziom 3. Gotujemy.



Gotujemy warzywa w Babycook - poziom wody 3. Do pojemnika oprócz mrożonych warzyw dodajemy bazylię oraz pojemniczek na przyprawy, do którego wkładamy kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego. Wody z gotowania nie odlewamy.



Do pojemnika Babycook (razem z płynem pozostałym po gotowaniu) wsypujemy warzywa i bazylię. Ziarenka przypraw wyrzucamy. Blendujemy warzywa.



Dodajemy oliwę z oliwek i kaszę jaglaną i blendujemy ponownie (do konsystencji jaką chcemy otrzymać, dopasowanej do wieku dziecka). Jeśli jest taka potrzeba, rozrzedzamy danie dodając przegotowaną wodę.



Z podanych składników otrzymamy dwie porcje.


Przepis został przygotowany przy pomocy urządzenia do gotowania na parze Babycook firmy Beaba


Przepis przygotowała Magdalena M.

Dodaj komentarz

Autor*

Wpis*
Skomentuj